Gegrilde paarse spitskool

met blauwe bessensaus en rucola Vegetarisch gerecht voor 4 personen

Ingrediƫnten


2 paarse spitskolen
30 gram rucola
300 gram blauwe bessen (vers of diepvries)
100 gram suiker
100 ml rode wijn
100 ml yoghurt
4 theelepels pijnboompitten (geroosterd)
1 theelepel gember (gehakt)
Peper en zout


25 minuten

4 personen

Bereidingswijze

1. Halveer de spitskolen en verwijder de harde kern. Stoom de halve spitskolen in een stoompan voor 6 minuten.
2. Breng de rode wijn samen met de suiker en de gember aan de kook. Voeg de blauwe bessen toe en kook dit tot de besjes nog heel zijn, maar er wel al een saus begint te vormen. Voeg vervolgens al roerend de olijfolie toe.
3. Haal de kolen uit de stoompan en bestrooi ze naar smaak met peper en zout.
4. Verhit een grillpan en gril de kolen even tot ze een mooi grillmotief hebben.
5. Schenk de blauwe bessensaus over de gegrilde spitskool en strooi de rucola er overheen.
6. Maak het gerecht af met een lepeltje yoghurt en een theelepel geroosterde pijnboompitjes.

Tips
- In plaats van yoghurt kan ook mascarpone gebruikt worden.
- De blauwe bessen kunnen vervangen worden door cassisbessen, frambozen of ander rood fruit.

Delen

Violetti is een product van TB&S